Soboslikarski radovi Soboslikarski radovi Soboslikarski radovi Soboslikarski radovi Soboslikarski radovi

Fasade - obnova pročelja zgrada

Poput kože, fasada na građevini preuzima: zaštitnu, izolacijsku i estetsku funkciju. Ona je, naravno, i posjetnica Vaše kuće ili objekta. Pri tom, ponovo naglašavamo, fasada ima i zaštitnu funkciju. Atmosferska vlaga ne smije prodirati kroz fasadni sustav, a vlaga iz unutrašnjosti prostorija mora stalno izlaziti. Fasada je fasadni sustav koji se sastoji od nekoliko slojeva, od kojih je svaki sloj jednako važan.

Ako je usljed vremenskih ili meteoroloških faktora ili zbog zuba vremena Vaša fasada postala derutna, oštećena ili više ne zadovoljava estetske kriterije - ona je izgubila u velikoj mjeri i zaštitnu funkciju. Zato je potrebno njezinu površinu obnoviti radi zaštite, a ujedno je učiniti novom, a time će i cijeli objekat zabljesnuti novim sjajem: atraktivnim. prepoznatljivim, uz vraćenu zaštitnu ulogu.

Dizajnirajte Vašu kuću, zgradu ili objekat poslovne namjene - kao iz snova!

Visoke performanse, suvremena i visokotehnološka rješenja, izdržljivost, ekološka prihvatljivost za sve tipove obiteljskih i poslovnih objekata nude Vam vrhunski proizvođači u svojim toplinsko - izolacijskim sustavima

Prirodni mineralni sastav, visoka paropropusnosti i klasične plemenite teksture osnovne su značajke mineralnih završno - dekorativnih žbuka, poput Sepa.

Tvornički zamiješana, suha žbuka s hidrauličnim protvrdnjavanjem, kao tankoslojna pokrivna žbuka,strukture za fasadno oblikovanje, za unutra i vani, ručnu i strojnu obradu, je karakteristika Edel putza. Pri samom uvodnom razgovoru ćemo definirati što je za Vas izvedbeno i financijski najbolje.

Kod svih sustava postojeći površinski sloj potrebno je temeljito očistiti pranjem vodom pod tlakom, a eventualno potrebna krpanja izvesti podložnom žbukom. Nako toga ćemo cijelu površinu impregnirati, eventualno potrebna krpanja izvesti podložnom žbukom. Nakon toga ćemo cijelu površinu impregnirati odgovarajućom tekoćinom. Poslije eventualnog gleta nanosimo završni sloj kućinom. Potom ćemo nanijeti glet i završni sloj.

Bojanje fasada

Fasade bojimo upotrebom visokokvalitetnih ekoloških materijala u velikom izboru nijansi, te ih time štitimo od meteoroloških utjecaja i njenog propadanja.

Tri su osnovne kategorije fasadne boje:

  • akrilne
  • silikatne
  • silikonske

Svaka od njih ima odgovarajuću podlogu koja služi za bolje prianjanje boje na podlogu.

Akrilne fasadne boje su najpovoljnije cijenom, ali su i svojstva akrila (trajnost, parapropusnost, vododbojnost) lošija u odnosu na ostale dvije kategorije.

Silikatne boje su kvalitetnije, najčešće se boje na stare, neobojane mineralne žbuke. Ne stvaraju “film” na površini, već se kemijski vežu s podlogom.

Silikonske boje su najkvalitetnije, imaju najbolja svojsta, a jedina mana im je nešto veće cijena u odnosu na akrile i silikate.

U sve tri kategorije boje, proizvođači rade i tzv. armirane boje, (u boju se dodaje mikro tekstil), a služe za sanaciju sitnih pukotina na pročelju. Naša iskustva obuhvaćaju sve tri vrste na različitim objektima: od kuća do zgrada. Povjerite nam bojanje vašeg pročelja i obavit ćemo to vrhunski na obostrano zadovoljstvo.

Soboslikarsko-ličilački obrt Ljevaković

Nazovite nas na
Hinka Würtha 8
10 000 Zagreb

Telefon: +385 (98) 3831 032
Fax: +385 (98) 3831 032

Mobitel 1: +385 (98) 275 995
Mobitel 2: +385 (98) 438 780

Mail: bekiamg@gmail.com

Pratite nas na Facebook-u
Fasade Fasade Fasade Fasade Fasade